Online Marketing gyakornok

Sziasztok, a rovat első történetét szeretném elmesélni. (Kicsit ….na jó nagyon) innen jött az ötlet is hogy legyen ilyen rovat.

Marketing tanulmányaimat folytatom főiskolán és mint mindenki ilyenkor a marketing szakon  tanult  tantárgyaimat hasznosítani tudó intézménybe szerettem volna dolgozni mint gyakornok. Megtaláltam álmaim állását egy nemzetközi médiaügynökségnél így hát jelentkeztem is. Írták, hogy szükséges a magas szintű Excel ismeret így hát elkezdtem eszeveszett tempóban az első félévben tanult szemernyi Excel tudásomat valahogy összekaparni (többé kevésbé sikerült), és így találtam rá erre a honlapra és Gáborra is.:) (Utólag is köszi a rengeteg segítséget ).

Eljött az interjú napja, mint kiderült 3-an voltunk csak akik megfeleltek a követelményeknek és visszahívtak szóval már így is nyertesnek éreztem magam. Az első részben egy rövid marketing, logikai, kicsit matematikai tesztet kellet kitöltenünk 25 perc alatt majd jött az Excel.

Az Excel feladatom egy kisebb táblázat (kb 10-20 soros) volt ahol honlap bevételek voltak láthatóak. ki kellett számolnom a weboldalak bevételeit összbevételeket és a Rátát. Valamint formázási feladatok voltak még (dőltbetű, aláhúzás, zöld szín, középre igazítás, stb). Ami viszont a legfontosabb!!! ANGOLUL VOLT AZ EGÉSZ EXCEL! Sajnos én butus erre nem gondoltam és mivel angol volt az egész már csak 5 percbe telt mire megtaláltam a dolgokat. Szóval 1 szabály: Angolul is tanuljatok Excelt! Itt a honlapon van egy nagyon jó kis angol-magyar szótár hozzá -> http://excelegyszeruen.hu/excel-fuggvenyek-angol-magyar/ …(Gábor pont az interjúm után csinálta meg hogy legalább ebből is okuljunk).

Sajnos nem kaptam meg az állást mert elizgultam az Excelt de legalább láttam élesbe hogyan is megy egy állásinterjú egy médiacégnél és hogy mennyire komolyan veszik az Excel tudást.

no images were found

Kata

2013.07.04